söndag 23 februari 2014

Vårkänslor!

Vilken fantastisk helg vi har haft rent vädermässigt! Äntligen sol och runt tio grader. Fick riktiga vårkänslor och ville mest ropa rakt ut som Ronja Rövardotter. I övrigt, vad har vi gjort? Jo Rasmus hade feber hela veckan och i onsdags så steg febern på kvällen till 41 grader... Det var riktigt jobbigt, han ville inte äta, inte dricka och var knappt kontaktbar. Nästan så att vi var på gång att åka in med honom men avvaktade och sedan gick febern ner sakta men säkert. Efter detta så har han varit helt förvandlad. Vill inte äta och är så enormt arg. Han skriker och är arg på det mesta och idag gick det så långt att han fick gå och lägga sig redan klockan sex. *suck*, det är så himla trist att dela ut sådana bestraffningar men ibland känns det som om det inte finns någon annan lösningar. Han blir arg, arg, arg och bara skriker sparkar och slåss runt omkring sig. Känner verkligen inte igen honom. Såhär har vi haft det sedan i fredags då han blev feberfri och det tar så enormt på krafterna. Först säger han att han är hungrig och sedan ska han inte äta, allt är äckligt och bara allmänt skit... Hoppas verkligen att det vänder snart för de här ombytliga humörsvängningarna är inte kul.

Lunch inne i stan i torsdags. Inte ofta sån lyx inträffar.

Förutom en ständig kamp och bra väder så har helgen bjudit på lite smått och gott. Det händer en massa spännande saker som vi håller på att planera lite grann vilket gör att huvudet är fullt av funderingar. Mer om det en annan gång:). Jag har faktiskt tagit mig ut och sprungit två kortare rundor på fem kilometer både lördag och söndag. Tror att det var en månad sedan jag tränade så det var skönt! Den här hostan som vi alla har haft i över en månad håller på att ta kål på oss men nu har min som tur är börjat gå över och det känns okej att träna igen. Problemet är att jag har kommit över förslappningsgränsen vilket gör det enormt svårt att peppa igång igen.

Lördagshandling. Och det är inte alltid lätt att ha två hjälpredor snarare gör det att svetten lackar...

Fotbollspremiär!

Igår hade vi middagsbjudning för familjen Söderlind som vi pumpade på en massa härlig info från Lanta (dom spenderade tre månader där i höst/vinter). Vi blev rejält uppdaterade och ja, det stora samtalsämnet var så klart Lanta:). Menyn bestod av laxbakelse, lövbiffroulader samt makens favorit, chokladmousse. 

Härliga, härliga vårkänslor!

Idag blev det en promenad/cykeltur i solen. Rasmus cyklade snabbt som bara den på sin nya 16tummare och Hugo har verkligen kommit igång på springcykeln så nu kan jag och maken gå i rask promenadtakt utan problem. Så himla skönt! Det blev lite lekparkshäng, klättring i träd och kurragömma i skogen.

Rasmus bestiger trollstenen.

Efter lunch dök Rasmus kompis Lukas med familj upp och vi kollade på OS-katastroffinalen och käkade semlor. Ett lagom eftermiddagshäng med andra ord. Resterande del av eftermiddagen bestod som sagt var av en omöjlig kamp med en helt omöjlig femåring och sedan mys med en helt otroligt mysig tvååring (kontraster med andra ord...).

Kolla, jag kan också klättra i träd.

Fikapaus i leken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar