söndag 9 februari 2014

Barnkalas delux

Den här helgen har det varit födelsedagsfirande från morgon till kväll varje dag. Rasmus fyllde 5 år idag och det började med stort barnkalas redan på lördag. 30 barn, ja, ni läste rätt... 30 barn kom på kalaset som Rasmus och hans kompis Lukas hade på Gula Villan. Tur att vi hade hyrt en stor lokal:).

Två pirater.

Vi började ställa i ordning och fixa redan vid elva. Grabbarna var så klart hyperspeedade och sprang mest runt, runt. Eftersom temat var maskerad så var vi vuxna också så klart tvungna att klä ut oss:). När barnen började välla in vid två så tänkte jag i mitt stilla sinne, hur sjutton ska det här gå... Men det gick över förväntan väldigt bra trots att vi föräldrar var helt galet slut efteråt. Ingen gråt, sura miner eller tandgnissel någonstans. Alla lekte på och såg ut att ha det riktigt kul. Även de som var lite försiktiga i början.

Och så några vuxna pirater och en ninja.

Vi började med fika och marängsviss. Tänkte att barnen skulle få blanda själva men det resulterade mest i att alla bara åt glass så vi hade ett berg med maränger och annat kvar efteråt. När fikat var slut så tog vi oss en trappa upp för dansstopp, disco och smälla-ballonger-leken. Det fick fart på de flesta som dansade runt (till och med jag:)). Skattjakten som jag hade ordnat med kluriga uppgifter och lite annat smått och gott blev dock lite kaosartad trots att vi delat upp barnen i två grupper. Det blev trångt och svårt att få alla att gå åt samma håll. Men när monstret hittades i slutet av skattjakten så utbröt jubel som efterföljdes med lite skön tystnad efter att godispåsarna delat ut. Två timmar går snabbt när man har roligt men shit vad trötta vi var sedan. När gästerna gick hem fick grabbarna öppna sina paket. Det hade inte gått tidigare eftersom många gäster ger sjukt många paket. 

Monstret som avslutade skattjakten.

Det blev pizzapaus när vi skulle städa och sedan kollade vi melodifestivalen tillsammans innan vi gick hem. Alla fyra föräldrarna satt nästan som fågelholkar, så trötta i skallen var vi men barnen fortsatte ösa på och bara sprang och sprang. Tillslut somnade Hugo genom att krypa in under ett bord:).

Gissa på glada barn efter de här pakethögarna.

Idag har vi firat vår femåring under lite lugnare former här hemma. Mer om det imorgon för nu måste jag SOVA...

1 kommentar:

  1. Snyggast var nog Jeppe! Han passar bra i långt hår.

    SvaraRadera