måndag 10 februari 2014

5-åringen!!!

Frukost på sängen.

Så kom då äntligen dagen som Rasmus väntat på i säkert ett halvår. Dagen då han fyllde 5 år. Känslan av att se hans leende som tog sig ända upp till öronen när vi kom in med frukost på sängen var obeskrivligt härlig. Det var verkligen genuin lycka! Frukost på sängen med sång, äggmacka, godistårta och varmchoklad med vispgrädde går inte av för hackor... Efter frukost blev det paketöppning och där fick han både den efterlängtade väckarklockan...?, nya springskor (så han kan följa med mamma ut och springa) och en ny (begagnad) 16 tums cykel. Vi tänkte att det kändes lite trist att ge en cykel i mitten på februari men vädret med fem plus grader och barmark gjorde att det inte alls var speciellt dumt.

Undrar vad det kan vara?:)

Efter frukosten byggde vi ihop alla legosatser som födelsedagsbarnet fick på sitt barnkalas. Det tog ett tag och sedan var det dags för önskelunch. Gissa vilken kulinarisk måltid vi fick inta då... Jodå, korv och makaroner stod på önskelistan.

Brorsan spanar in tårtan.

Vid två kom gästerna och då blev det fika med sjörövartårta kombinerat med Mike Wasowski i Monsterfilmen. Ännu mera paket... Vi kräver dock att en bygginstruktör följer med i presenten som faddrarna gav eftersom mamma höll på att slita sitt stackars hår för att sätta ihop piratskeppet...:). 

Årets födelsedagstårta. 

Tänk att det är hela fem år sedan som Rasmus kom till oss. Det känns verkligen helt galet... Han är för det mesta en helt fantastisk grabb. Ibland kan han bli arg och få sina utbrott men han är också lite mörkrädd och sover gärna mellan mamma och pappa stora delar av natten. Han gillar att räkna, skriva bokstäver och pyssla. Fortfarande är hans lekbehov enormt och han behöver oftast sysselsättas, men nuförtiden hjälper lillebror till en del på den fronten. Rasmus längtar till Thailand ungefär lika mycket som sina föräldrar. Han har många kompisar och är omtyckt av de flesta. Han gillar att springa, spela fotboll, spela tennis och allmänt röra på sig. Han längtar numera till att han ska få börja spela fotboll. Ibland så kan Rasmus nuförtiden faktiskt ta lite sovmorgon om han har varit uppe länge kvällen före och favoritprogrammet på TV är Wild Kids. Hipp Hipp Hurra för vår allra bästa femåring idag! (eller nja, igår i alla fall:))

Dags för kalas.  

2 kommentarer:

  1. Rasmus kan verkligen konsten att njuta av sin födelsedag, aldrig sett någon insupa födelsedagssjungande som han :) Helt klart världens bästa femåring!

    SvaraRadera
  2. Många stora grattiskramar från mormor och morfar till världens bästa Rasmus!

    SvaraRadera