måndag 25 april 2011

Påskfirande

Påskhelgen har spenderats i Tranemo/Göteborg. Vi började med att försöka skynda oss ut ur Stockholm på Skärtorsdagen men det blev ändå mycket väntande i kö fram till Södertälje. Rasmus sov dom två första timmarna men på dom hade vi bara hunnit till Nyköping så det blev ändå en dryg resa... När vi kom fram så blev det grillpremiär!

På långfredagen njöt vi av underbart väder och satt mest på altanen i bikini/shorts och solade, sparkade lite boll och hängde på lekplatsen. På eftermiddagen begav jag och Jesper oss iväg till Göteborg för att hälsa på våra Koh Lanta vänner Petra, Henrik och Elvira så klart:) Vi bjöds på en underbar kväll med grill och mys.

Jesper testar stora gungan i Göteborg (nästan som på Liseberg:)); Vi har haft strålande sol hela tiden och förhoppningsvis fått lite förbränna inför sommaren:) för då får man väl mest ligga i soltältet med lillbebisen... Rasmus har busat och lekt. Hans favorit är att cykla och laga mat på leksaksspisen för att sedan servera till alla.

Här bjuds pappa på en smaskig måltid; Påskafton betyder så klart att man får vara påskkärring också vilket Rasmus verkligen älskar; och detta inkluderar jakt efter påskharens ägg och presenter...; ...att äta upp det man har hittat är inte heller helt fel...(morfar ser lite sugen ut han också:)); Hur kul som helst det här med påsk, så jag bjuder på en påskdans...; En kort promenad var ungefär det som mamma klarade av eftersom hon börjar bli extremt stor och tung... (Värmen har också gjort att fötter och händer svullnar upp så idag har jag fått införskaffa mina första foppatofflor (vilket är helt emot mina principer). Men vad ska man göra när inget annat passar...)

Promenadstopp med rutschkaneåkning; Snurrig är kul att bli; Påskafton avslutades med mera grillning så klart. Det gäller att passa på medans man kan! På söndagen var det dags för 70-års kalas för gammelfarfar. Vi blev bjudna på buffé vid Isaberg och sedan tårta och kaffe i trädgården.

Födelsedagsfin; Puss på dig gammelfarfar!; Vi bestämde oss för att, eftersom det var så fint väder, åka hem på söndagkväll för att slippa sitta en hel dag i bilen. Så vid åtta begav vi oss hem mot Solna. Det var en ledsen grabb som grät efter mormor, morfar, Bella, Tobias och Berta hela vägen ut ur Tranemo... men sedan slocknad han och sov hela vägen och mamma sov halva vägen:) Detta gjorde att vi fick en "bonus" dag hemma. Har slappat med frukost på balkongen, promenad ner på Solna centrum och sedan ett besök hos Oscar med föräldrar vilket gjorde Rasmus väldigt exalterad. Dom gillar verkligen att busa med varandra!

1 kommentar:

  1. Å så mysigt ni verkar haft det, äntligen är sommaren här!

    SvaraRadera