söndag 29 november 2015

1:a advents helgen

Tiden rullar på och det är lite svårt att fatta att det är 1:a advent idag. Vi som firade utomlands förra året känner att vi får gå "all-in-dubbelt-upp" i år:). Så när adventsljusstakarna skulle upp så fick tomtarna också hänga på (lyckades dock smuggla tillbaka några i lådorna för annars hade vi haft tomtar upp över öronen). Barnen älskar det och Hugo kommer nog faktiskt inte ihåg någonting om hur man firar jul så det är extra kul att det blir en helt ny upplevelse (han var ju bara två år sist han var hemma...).

När alla julgrejer var uppe så passade vi på att dricka glögg och äta pepparkakor (måste ju få i oss dubbel upp av det också, för att ta igen:)). Vädret har varit riktigt uselt. Runt åtta grader, regn och ibland riktigt blåsigt. Det är vid såna tillfällen man önskar att vi hade bil (ja tomten, det kan du skriva på min önskelista). Men vi deppade inte ihop för det utan packade ihop väskorna och cyklade till ishallen i Sumpan för att åka skridskor på allmänhetens åkning (kan det vara bästa grejen någonsin, gratis aktivitet för hela familjen!). Grabbarna tycker verkligen att det är helkul och extra mysigt när vi tog med korv i termos och varm choklad. En och en halv timme gick hur fort som helst och Rasmus har verkligen utvecklats med stormsteg sedan vi var där sist. Hugo var också riktigt duktig och när han hade kört efter en stol ett tag så släppte det helt och han vågade snabba på lite grann.

Utöver det har vi hunnit med säsongsfinal med AIK cupen för Rasmus fotboll. Han har varit lite disträ på sistone så nu blir det skönt med uppehåll. Maken och Hugo passade då på att fixa lite julbestyr och efter det avslutade vi med gemensam lunch på Max.

Vår sexåring håller just nu på att gå oss på nerverna då han kommit in i värsta tonårstrotsen. Förutom att det mesta man säger besvaras med ett nej så visar han verkligen sin egen vilja och har svårt för att lyssna. Idag tror jag minsann att både jag och maken fick stålsätta oss riktigt rejält. Det känns som om vi inte når fram överhuvudtaget, tips?

Och träningen då? Det här mörkret håller på att ta kål på oss. Trots tio timmars sömn känner man sig som en zoombie när man vaknar och på kvällen vill man helst gå och lägga sig klockan nio. Det är svårt att springa (gillar inte att springa ute när det är mörkt) och att gå till gymmet är en pina (tills man kommer dit). Dessutom varvar feber och förkylningar i familjen. Riktigt svårt... Men idag körde jag och maken ett gemensamt hemmapass på ca 40 min fördelat på 1 min*5 av följande burpees, knäböj, armhävningar, situps på pilatesboll, plankan, dips. Passet avslutade med utfallssteg och grodhopp av hela familjen. Synd att jag var för fokuserad för att ta en bild:).




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar